Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Camera Q

Vi finns i monter B14:11

Hitta oss på kartan

Naturfilmare, producent och ägare av Camera Q, Stefan Quinth har arbetat med djur/natur och kultur sedan 1976. Sjutton år gammal sålde han sin första naturfilm till Sveriges Television. Efter ett års regikurs i bl.a. Stockholm började han arbeta med Nils Dahlbeck och har sedan dess fortsatt med arbetet inom naturen. Sedan 1974 har Stefan också regelbundet skrivit tidnings artiklar och reportage. 1978 kom Stefan Quinth till USA på uppdrag som skribent. Sedan dess har han varit verksam i omkring 50 länder bl.a. USA/Alaska, Egypten, Namibia, Indien och Sri Lanka och har producerat en lång rad filmer för television från dessa länder.

Vi producerar filmer om naturnära människor som äger en positiv syn på livet och dess utmaningar, och om djur/natur som spelar en viktig roll i den ekologiska mångfalden.

Vår mission är att producera film som sprider viktig kunskap, informerar och underhåller och som lämnar tittaren med en känsla av hopp och förtröstan på framtiden.

Stefan Quinth grundade föreningen Naturfilmarna våren 2009 efter ett önskemål från Sveriges ledande naturfilmare. Naturfilmarna är en ideell förening för personer som på olika sätt är verksamma med produktion av naturfilmer, bosatta och verksamma i Sverige. Naturfilmarna ska främja verka för produktion och visning av naturfilmer med en hög teknisk, biologisk och konstnärlig nivå. Föreningen organiserar regelbundna sammankomster, kurser, seminarier och filmfestivaler. Den största festivalen "Scandinavian Wildlife Film Festival" har sitt center på Nordens Ark i Bohuslän. Festivalen inträffar varannat år och hålls närmast sista helgen i januari 2018. Naturfilmarna är en nationell förening med över 50 filmare som har sina arbetsområden i många länder, från havsdjupen och till fåglarnas värld. Stefan Quinth är ordförande i föreningen.

På Vildmarksmässan kommer Stefan Quinth att berätta om att producera naturfilm men också om djur och upplevelser under arbetet.

Representerade företag

Naturfilmarna

Video

Naturfilmarna 2017

Kategorier

Camera Q

Kyrkelundsgatan 9A

534 60 Vedum

Tel: 070-492-4766

stefan@cameraq.com

Program

Mässerbjudande